logo
Copyright Qode Interactive 2016

Coaching giver mening – også for elitesportsfolk

Coaching giver mening – også for elitesportsfolk

Fredag den 6. oktober kørte ti coaches fra Copenhagen Coaching Center til Middelfart for her at være en del af Spillerforeningens årlige seminar – Fodboldens exitseminar. Deltagerne på seminaret er elitesportsfolk, der står ved en skillevej – hvad skal der ske efter de er løbet på banen for sidste gang?

Temaet for mange af deltagerne er: Hvordan bliver jeg nogensinde så glad for min nye karriere som jeg har været for fodbolden? Hvad skal jeg forberede mig på den dag jeg træder ud i det ‘virkelige’ liv? Hvordan kommer jeg og min familie igennem den periode som jeg ved kan blive svær? Og hvad med økonomien?

Langt de fleste afbryder ikke deres karriere, fordi de har lyst, men fordi deres krop ikke længere kan klare de hårde træningspas og de mange kampe – enten på grund af skader, eller blot fordi benene ikke løber så hurtigt som konkurrenten på 25 år. Så det er for det meste ikke lysten der driver til karrierestop – og derfor kan det være svært at acceptere at tiden er kommet.

For de fleste er det at skulle vælge en ny vej derfor vanskeligt, men også en ny og spændende udfordring som der heldigvis er mange der er har gennemlevet før, og som Spillerforeningen støtter op om, med forslag til uddannelse og anden form for sparring.

Igennem samarbejdet med Copenhagen Coaching Center tilbyder Spillerforeningen også coaching som en del af seminaret. Deltagerne bliver sat sammen med en coach fra Copenhagen Coaching Center og har ca. 45 min. til samtalen. Som optakt til samtalen har deltagerne på seminaret alle udfyldt og fået feedback på en Big Five personlighedstræktest. Det giver mulighed for hurtigere at komme frem til de væsentlige emner – hvilke kompetence har jeg i forhold til at gå og at sælge mig selv til en arbejdsplads?

Langt de fleste af deltagerne har gjort sig nogle tanker om livet efter sporten, men har brug for at styrket deres tro på egne kompetencer. Mange har allerede været ledere på banen, indgået i et hårdt konkurrence miljø, fået teams til at fungere også når det virkelig gælder og resultaterne udebliver, og har derfor allerede mange kompetencer, der er direkte anvendelige i arbejdslivet.

Copenhagen Coaching Center ser det som en vigtig opgave at hjælpe deltagerne på seminaret videre, og at de efter coachingsamtalen kan se flere muligheder og styrker, og måske have mere styr på hvordan fremtiden kommer til at se ud.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.