logo
Copyright Qode Interactive 2016

Talenthold med til Lesbos

Talenthold med til Lesbos

I 2015 arrangerede Fredensborg kommune, at et talenthold i filosofi kunne komme med Copenhagen Coaching Center til Lesbos. Holdet bestod af udvalgte 8.-og 9. klasser fra skolerne i kommunen. Da jeg skrev min  ansøgning om at komme med på holdet, var det uvidende om, hvad der ventede mig.

Hele forløbet har haft stor indflydelse på mig. Jeg har lært at forholde mig mere åbent og nysgerrigt til verden. Protreptikken har lært mig at undre mig mere. Da jeg kom hjem fra Lesbos, havde jeg svært ved at finde tilbage til dagligdagen. Den undrende tilgang til ting, har virkelig sat sit præg på mig.

Når begreberne flytter sig

På Lesbos blev vi undervist i protreptik og introduceret til de mange muligheder og teknikker protreptikken gemmer på. Efter hver lektion førte vi samtaler to og to, så vi kunne afprøve, hvad vi lige havde lært.

Det var sjovt at lære om protreptik, fordi det fik mig til at tænke mere over mine værdier. Specielt den samtale jeg havde med en fra det voksne team, som var af sted samtidig, gjorde indtryk. Samtalen omhandlede respekt og gav mig et helt nyt syn på begrebet. Protreptik er virkelig noget, der kan ændre dit syn på begreber og værdier.

 

Frirum til at undre

Forløbet har gjort enormt stort indtryk på mig. Jeg har lært utroligt meget, både om protreptik og om mig selv.

Hele holdet har i fællesskab skabt et kæmpe frirum, hvor der hurtigt blev plads til at sige alt. Det var en af grundende til, at vi kunne udfolde os så kraftigt, som vi gjorde. Følelsen af at lære om protreptikken i fællesskab, var med til at gøre os så tætte.

Når man protrepterer med nye mennesker, kommer man frem til ting, man ikke havde tænkt over alene.

Mod er den vigtigste ingrediens

Da vi mødtes i lufthavnen, vidste vi knap nok, hvad protreptikken egentlig er. Det gav alle en mulighed for at være med fra starten af.

Første dag på Lesbos lærte vi den første teknik i at stille spørgsmål. Selv om vi ikke følte os sikre i protreptik, kastede vi os alle ud i det. Det kunne føles ret grænseoverskridende i starten, men efterhånden havde vi åbnet så meget op, at vi kunne løfte samtalen til et mere filosofisk niveau.

Jeg tror, den egentlige læring lå i at turde kaste sig ud i det. I starten var vi meget nervøse og usikre på, hvordan vi skulle føre samtalen. Men efterhånden som vores grænser blev rykket, blev vores samtaler mere uddybende.

Kom i gang med protreptikken

Protreptik giver er med til at give et mere nuanceret og åbent billede af verden. Når man giver sig tid til at undre, opdager man ofte ting, man aldrig ville have tænkt over før.

Du kan fx spørge dig selv eller andre:

Hvor kommer modet fra?

Kan man blive for modig?

Hvad er det gode i modet?

Hvordan mærkes det at være modig?

Hvad vil modet?

Hvordan påvirker modet fællesskabet?

Har mod en grænse?

Hvor findes modet til at undre?

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.